De Haan Enige Belgische op vrouwelijke Most Wanted List van Europol wordt gezocht voor moord in De Haan

Europol, de overkoepelende organisatie van alle politiediensten in Europa, heeft een Most Wanted List gepubliceerd met daarop alleen maar vrouwen. "Omdat misdaad geslachtsloos is", klinkt het. De enige Belgische op de lijst is Hilde Van Acker. De 56-jarige Sint-Niklase werd in 2011 door het Brugse assisenhof veroordeeld voor de moord op de Britse zakenman Marcus Mitchell (44) in De Haan.

Zonnebeke Dieven hebben het gemunt op bestelwagens

Het aantal inbraken in bestelwagens gaat de laatste tijd weer in stijgende lijn. Begin vorige week waren er een vijftal inbraken in Zonnebeke en Passendale. "Het lijkt erop dat de daders een gans traject hebben afgelegd en alle bestelwagens viseerden die op hun route voorkwamen", klinkt het bij politiezone Arro Ieper, die een aantal sporen aan het onderzoeken is.

Wervik ASSISEN - 30 jaar opsluiting voor Daniel Deriemacker

Het hof van assisen heeft Daniel Deriemacker (38) veroordeeld tot 30 jaar opsluiting voor de moord op Carmen Garcia Ortega (35). Het slachtoffer werd op 10 januari 2017 in Komen met messteken en schoppen om het leven gebracht, maar haar echtgenoot blijft zijn betrokkenheid ontkennen. Het openbaar ministerie had 30 jaar en 10 jaar terbeschikkingstelling gevorderd.

Wervik ASSISEN - Daniel Deriemacker schuldig aan moord op Carmen

Het hof van assisen van de provincie West-Vlaanderen heeft Daniel Deriemacker zopas schuldig verklaard aan de moord op zijn vrouw Carmen Garcia Ortega, op 10 januari 2017 in Komen. De jury en het hof hadden meer dan vijf uren nodig om tot een beslissing te komen. Straks volgt het debat en de beraadslaging over de straf die Daniel Deriemacker zal krijgen.

Ieper Vandaal trapt etalage in Rijselstraat in

Een vandaal trapte woensdagavond omstreeks 19.15 uur een raam van de etalage van kledingzaak De Kleine Winst in. De politie heeft een aanwijzing naar een mogelijke dader, maar het onderzoek loopt nog.

Oostende Tabakdieven leerden elkaar kennen bij drugsbegeleiding

De Brugse correctionele rechtbank heeft een 38-jarige Oostendenaar veroordeeld tot twee jaar voorwaardelijke gevangenisstraf voor negen tabakdiefstallen bij Colruyt. De man van Kirgizische origine leerde zijn kompanen nota bene kennen toen ze begeleid werden voor hun drugsprobleem. Het openbaar ministerie had 18 maanden effectieve celstraf geëist.

Drugs op school blijven een probleem

Volgens CD&V-kamerlid Franky Demon is het wel degelijk een aanslepend probleem. Hij wil dat de politie vaker op school controleert. "Het gevoel dat leerlingen gecontroleerd kunnen worden moet sterker aanwezig zijn", zegt hij.