94 festivalgangers betrapt met drugs op Cirque Magique in Ledegem

"94 betrapten op een aantal van 14.000 valt verhoudingsgewijs zeer goed mee", aldus de politie. © Cirque Magique
Redactie KW

Dancefestival Cirque Magique lokte het voorbije weekend bijna 14.000 mensen naar Ledegem. Een kleine hoeveelheid van die bezoekers werd ook betrapt met drugs of was ervan onder invloed. 24 bestuurders liepen tegen de lamp. Op het festivalterrein werden nog eens zeventig mensen met drugs betrapt.

“We hadden op voorhand aangekondigd dat er alcohol- en drugscontroles zouden zijn en dat is dus ook gebeurd”, vertelt Stefaan Vannieuwenhuyse van de politiezone Grensleie. “Het ging voornamelijk om mensen met cannabis, maar er waren ook personen met cocaïne en xtc op zak. Op het festivalterrein zelf passeerden we vier keer per dag met drugshonden. Op die manier liepen zeventig mensen tegen de lamp. We hielden ook controles op de Provinciebaan vlakbij en dat zowel vrijdagavond als zaterdagavond en zaterdagnacht. 24 bestuurders waren onder invloed van drugs. 120 mensen moesten ook in het zakje blazen, maar slechts één iemand bleek alarmerend veel gedronken te hebben“, klinkt het.

“Verder verliep het festival vlekkeloos. Er waren geen incidenten of vechtpartijen. We hebben een goede samenwerking met de organisatie, die er ook alles aan doet om het festival zo drugsvrij mogelijk te laten verlopen. 94 betrapten op een aantal van 14.000 valt verhoudingsgewijs zeer goed mee, al blijven we uiteraard een nultolerantie hanteren.”

(vadu)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier