80-jarige staat terecht voor aanranding van meisje van 11 op Diksmuidse markt

Redactie KW

Een 80-jarige man uit Woumen moest dinsdag voor de rechtbank verschijnen voor aanranding van de eerbaarheid van een meisje van amper 11 jaar oud. Op 16 juli 2019 raakte hij op de markt van Diksmuide aan de praat een vrouw, die er samen met haar kleindochter rondliep. Plots duwde hij zijn geslachtsdeel tegen de poep van het meisje.

De oma van het slachtoffer merkte dit meteen op, duwde de man weg en verwittigde de politie. Volgens het openbaar ministerie bleek uit verder onderzoek en een maatschappelijke enquête dat de man eerder al dergelijke handelingen stelde. A.P. gaf de feiten toe in een verhoor en had naar eigen zeggen schuldinzicht. Het openbaar ministerie stelde een celstraf met probatie-uitstel voor om de man de kans te geven om zich te laten begeleiden voor zijn seksuele problematiek.

A.P. was zelf niet aanwezig op het proces maar liet zich vertegenwoordigen door een advocaat. “Mijn cliënt schaamt zich enorm en is daarom niet aanwezig. Dagelijks vraagt hij vergiffenis aan het graf van zijn echtgenote. Mijn cliënt gaat akkoord met die probatiemaatregelen. Hij is geen potentieel groot gevaar voor de maatschappij”, aldus de raadsman. De rechter laat de strafzaak hernemen op 8 december en wil eerst een verslag van de probatiecommissie alvorens een vonnis uit te spreken.

(BB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier