80.000 (!) euro boete voor bedrijfje uit Menen dat namaak Hugo Boss verkocht

© iStock
Redactie KW

Een bedrijfje van twee broers uit Menen die in de Rijselstraat drie winkeltjes uitbaatten waar onder meer namaakkleding van Hugo Boss werd verkocht moet een boete betalen van liefst 80.000 euro. Dat heeft de strafrechter in Veurne beslist.

De twee broers zelf kregen elk 1 jaar cel en nog eens 12.000 euro boete, weliswaar de helft met uitstel. Het tweede bedrijfje dat de broers hadden moet nog eens 40.000 euro dokken.

Het duo was al bekend bij de FOD Economie voor de verkoop van namaakgoederen en daarom werd er op 11 maart 2018 een controle gehouden in hun winkeltjes in de Rijselstraat. Er werden heel wat namaak gsm-hoesjes gevonden maar ook diverse namaak kleding stukken zogezegd van het merk Hugo Boss. Dat merk krijgt nu een schadevergoeding van 790 euro.

Er was in de winkels zelfs een heuse catalogus aanwezig waaruit besteld kon worden. Achter de toonbanken bleken twee zussen, waarvan een vrouw een relatie had met een van de broers, te staan. Die laatste werd veroordeeld tot drie maanden cel maar dan volledig met uitstel. De andere zus was dan weer de enige die niet op de hoogte van de namaakhandel en verkreeg de vrijspraak.

Een zesde beklaagde tot slot werd ook veroordeeld tot 1 jaar cel en 12.000 euro boete. Hij fungeerde als tussenpersoon tussen de broers die de winkels leidden en enkele handelaars in Parijs om de namaak te laten overbrengen. De broers werden amper een jaar geleden al eens veroordeeld tot 18.000 euro boete, toen omdat ze blanco handtassen en kledingstukken in hun winkel voorzagen van logo’s van onder meer Louis Vuitton en Guess. Ook toen konden klanten kiezen uit een soort ‘menukaart’ achter de toonbank. (JH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier