77-jarige bedrijfsleider blijft in de cel voor betrokkenheid bij smokkel

© iStock
Redactie KW

Een 77-jarige bedrijfsleider uit Knokke blijft in de cel voor zijn vermeende betrokkenheid bij de smokkel van 3,2 kilogram cocaïne vanuit Brazilië. De raadkamer in Brugge heeft zijn aanhouding vrijdag bevestigd en met twee maanden verlengd.

Eind juni vielen speurders de villa van Willem V. de G. (77) in Knokke binnen. De 77-jarige CEO van een bedrijf in de Antwerpse haven werd samen met zijn zoon en echtgenote opgepakt op verdenking van internationale drugstrafiek. Ook de ex-schoonzoon van V. de G. en haar zoon uit Schilde vlogen achter de tralies. Via het bedrijf van V. de G. zou 3,2 ton cocaïne – goed voor een straatwaarde van 160 miljoen euro – vanuit Brazilië naar Nederland en België zijn gesmokkeld in containers met mangaanerts.

Volgens zijn raadsman Frank Bert ontkent de bedrijfsleider nog steeds elke betrokkenheid. De Brugse raadkamer bevestigde vrijdag niettemin zijn aanhouding en verlengde die met twee maanden. Zijn echtgenote en zoon, die eerder al veroordeeld werd voor drugsfeiten, kwamen vorige week al voorwaardelijk vrij. De ex-schoonzoon van V. de G. en haar zoon zitten wel nog in de cel.

(AFr)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier