70-jarige overvaller met speelgoedgeweer krijgt 1 jaar cel

Movie Max-Fun aan de Gistelsesteenweg © MVN
Redactie KW

De Bruggeling die de videotheek Movie Fun in Sint-Andries probeerde te overvallen, mislukte in zijn opzet maar kreeg toch 1 jaar cel, weliswaar voorwaardelijk.

De man moet zich laten begeleiden en een zinvolle dagbesteding zoeken. Op 6 februari vorig jaar stapte Walter H. (70) kort voor sluitingsuur de videotheek Movie Fun in de Gistelsesteenweg in Sint-Andries binnen. Hij had zich vermomd met een sjaal en een pet en bedreigde de uitbaatster met een speelgoedgeweer. De bejaarde man eiste de inhoud van de kassa, maar dat was buiten de uitbaatster gerekend. Zij had gezien dat het om een speelgoedwapen ging en weigerde hardnekkig op zijn eisen in te gaan.

Niet het eerste wapenfeit van de dader

Uiteindelijk droop Walter H. met lege handen weer af. “Het is door de koelbloedigheid van het slachtoffer dat het plan van de beklaagde werd verijdeld”, stelde de procureur tijdens de pleidooien. “Desalniettemin ging het om zeer ernstige feiten.” De gepensioneerde weduwnaar had kort voor de feiten een veroordeling opgelopen omdat hij in juli 2015 had proberen in te breken in zijn stamcafé De Chalet op de Platse in Sint-Andries. Hiervoor kreeg hij de gunst van de opschorting.

(AFr)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier