7 maanden voorwaardelijk voor voyeurisme bij zomerbar La Brasa

Redactie KW

In de zaak van het naaktfeestje in een bar in Langemark heeft de Ieperse strafrechter de ex-zakenpartner veroordeeld tot zeven maanden voorwaardelijke celstraf voor voyeurisme, belaging en bedreiging. Vanuit een maïsveld werden foto’s gemaakt van de toenmalige schepen van Ruimtelijke Ordening Frank Gheeraert (Open VLD) tijdens een feestje. De fotograaf krijgt de gunst van de opschorting, de vermeende opdrachtgever gaat vrijuit.

In augustus 2018 ontstond veel ophef rond zomerbar La Brasa in het West-Vlaamse Langemark-Poelkapelle. Twee mannen hadden zich met een telelens in een maïsveld verscholen om foto’s te maken van een naaktfeestje in de bar. Op enkele foto’s was de toenmalige schepen van Ruimtelijke Ordening Frank Gheeraert (Open VLD) en zijn echtgenote te zien.

Hij diende klacht in bij de politie, nadat hij een anonieme brief had gekregen. Daarin werd gedreigd om de beelden openbaar te maken als de zomerbar niet onmiddellijk de deuren zou sluiten. De beelden raakten uiteindelijk toch wijdverspreid in de media. De voormalige schepen en de uitbater van de bar dienden klacht in en er volgde een onderzoek.

Echte opdrachtgever

Het onderzoek wees snel uit dat N.A. samen met een bevriende fotograaf P.B. achter de foto’s zat. N.A. was een ex-zakenpartner van de uitbater van de bar met wie hij een conflict had en was getipt door S.A. Die laatste was volgens de schepen de echte opdrachtgever, maar hij werd maandag door de correctionele rechtbank van Ieper vrijgesproken.

De fotograaf werd veroordeeld voor voyeurisme, maar kreeg de gunst van de opschorting. De ex-zakenpartner werd veroordeeld tot een voorwaardelijke straf van zeven maanden. De voormalige schepen krijgt een schadevergoeding van 1.250 euro, de uitbater van La Brasa 250 euro.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten