69-jarige uit De Panne die agenten zwaar beledigde vraagt milde straf

© iStock
Redactie KW

De 69-jarige Eddy P. uit De Panne vraagt in beroep enige mildheid voor zijn uitspraken op zijn website over de politie van de zone Westkust.

Nadat bekend was geraakt dat inspecteur M. zou verhuizen naar een andere politiezone schreef hij: “Buren, hou jullie vast, want de epidemie van de pest en cholera komt eraan!”

Bij inspecteur F. ging hij nog veel verder. Bij de inspecteur werd teelbalkanker vastgesteld. Toen Eddy P. dat nieuws te weten kwam, plaatste hij op zijn webpagina een foto van een blauwe doodskist met politiehelm en schreef daarbij: “Hopend op een langzame, pijnlijke dood voor teelbalkankertje.” Zelf beweert hij dat dat niet ging over inspecteur F., maar wel over M. “Ik ken die inspecteur F. niet eens. De politie heeft gewoon geld geroken!”

Schadevergoeding van 7.000 euro

In eerste aanleg – waar hij veroordeeld werd tot drie maand cel, een boete van 1.200 euro en een schadevergoeding aan de agenten van 7.000 euro – beweerde hij nog dat het ging om vrije meningsuiting. Maar zover wil zijn advocate nu niet gaan.

Het openbaar ministerie vindt wel dat de man zwaar over de schreef is gegaan. “Hij meent comité P te zijn en wanneer hij zijn zin niet krijgt, neemt hij dan maar zelf het heft in eigen handen.”

De procureur-generaal vroeg om de straf minstens te bevestigen. Uitspraak op 3 april. (OSM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier