Luc B. betastte de slachtoffers nadat hij hen had opgehaald van school. Na zijn straf blijft hij nog vijf jaar ter beschikking van de strafuitvoeringsrechtbank.

Als vaste klant in een horecazaak in Zedelgem leerde Luc B. na een tijdje ook de uitbaters kennen. In 2015 stelde hij voor om hun zoon en dochters voortaan van school op te halen. De uitbaters zagen in de beklaagde een soort grootvader en stemden toe. In mei 2017 liet ook een vriend van hen zijn 13-jarige zoon door Luc B. oppikken in Dendermonde.

Bij thuiskomst vertelde de jongen dat de beklaagde hem had proberen te betasten. Tijdens de rit waren ze even gestopt aan een tankstation in Drongen. "Ik heb de drank voor je betaald, nu mag ik aan je komen", zei B. toen hij kinderporno toonde aan de jongen. De drie andere slachtoffers bevestigden dat de beklaagde hen tijdens de vele autoritten ook had betast. Aan één van de meisjes had hij zelfs letterlijk gezegd dat hij wilde 'poepen'. De beklaagde werd aangehouden en zit sinds 3 juni in voorhechtenis.

In 2002 werd B. tot zeven jaar effectieve celstraf veroordeeld voor de verkrachting van zijn buurmeisje en zijn nichtje. Voor seksuele uitbuiting kreeg hij in Frankrijk één jaar effectief. Luc B. gaf in zijn verhoren onmiddellijk toe dat hij seksuele gevoelens heeft voor kinderen en zou bereid zijn om zich chemisch te laten castreren.

(BELGA)