65-jarige man krijgt zeven jaar cel voor misbruik vierjarig petekindje

©Tetra Images Getty Images/Tetra images RF
©Tetra Images Getty Images/Tetra images RF
Redactie KW

Een 65-jarige man uit Nieuwpoort is in beroep veroordeeld tot zeven jaar cel voor de verkrachting van een amper vierjarig meisje.

De zware feiten gebeurden bij de man thuis in de periode tussen 1 september 2016 en 15 augustus 2018. Het meisje, het petekind van L.B., had toen een leeftijd van amper 4 en 5 jaar oud. Ze kwam bij de man op bezoek toen hij haar misbruikte. Dat zou minstens vier keer zijn voorgevallen. Aanvankelijk kreeg hij vijf jaar. In eerste aanleg ontkende hij de feiten nog, maar in beroep gaf hij de feiten toe. Toch verzwaarde het hof de straf naar zeven jaar.

“Als 63-jarige man en vriend des huizes pleegde hij meermaals verregaand seksueel misbruik op zijn vijfjarig petekind. Zijn gedrag getuigt van een sterk vervaagd seksueel normbesef en van een totaal gebrek aan respect voor de seksuele integriteit van een minderjarige”, motiveerde het hof in zijn arrest.

Bovendien werd hij in 2003 al eens veroordeeld tot twee jaar cel voor de helft met uitstel voor de verkrachting van een minderjarige. Volgens de psychiater en het hof is de kans daarom groot dat de man opnieuw hervalt. Een lange gevangenisstraf van zeven jaar is volgens het hof daarom noodzakelijk. (OSM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier