61-jarige man die behoefte op straat deed in De Panne en Blankenberge riskeert acht maanden cel

Al lange tijd zorgt een 'wildkakkende' man voor overlast aan onze kust.
Redactie KW

Een man die al lange tijd voor overlast zorgt aan de kust door vooral in drukke winkelstraten te ‘wildkakken’ werd begin maart eindelijk opgepakt. Dat gebeurde toen hij al voor de achtste keer betrapt werd, deze keer in De Panne. De 61-jarige man moest zich via snelrecht verantwoorden bij de strafrechter in Veurne en riskeert acht maanden cel voor openbare zedenschennis. “Mijn cliënt wou niemand kwaad doen en heeft medische problemen”, sprak zijn advocaat.

Al lange tijd zorgt een ‘wildkakkende’ man voor overlast aan onze kust. De voorbije jaren werd de man meermaals gespot in Blankenberge toen hij zijn behoefte deed op straat, op het voetpad, tegen auto’s en winkeletalages.

Nadat hij viermaal in Blankenberge en eenmaal in Knokke werd betrapt ‘verhuisde’ de dakloze man naar de Westkust. Daar werd hij in Koksijde en tweemaal in De Panne betrapt. Op 8 maart vond de onderzoeksrechter het welletjes en hield de man aan.

“Hij doet vooral zijn grote en soms zijn kleine behoefte op straat, vlak voor winkeletalages en voor het oog van klanten, passanten en zelfs kinderen”, sprak de procureur. “Daarom gaat het om openbare zedenschennis. Op 8 maart werd hij aan de kerk in De Panne betrapt toen hij openbaar dronken was. Toen de politie aankwam zei de man dat hij moest plassen. De politie wilde hem naar de openbare toiletten begeleiden, maar hij weigerde en plaste ter plaatse, terwijl de politiemensen moesten opzij gaan opdat hij niet op hen zou plassen. De man heeft al van 1993 een veroordeling voor openbare dronkenschap en kreeg al eens zes maanden cel voor zedenschennis. Ik vraag nu acht maanden effectief en 800 euro boete.”

Medisch probleem na ongeval

De man is de 61-jarige Daniel D., een geboren Brusselaar, die al lange tijd aan de kust verblijft. Hij is al anderhalf jaar dakloos. “Het is een schrijnende situatie”, sprak zijn advocaat. “Hij was ooit een beloftevolle kok met een mooie job die hij verloor toen hij invalide werd na een motorongeval. Hij heeft ook een medisch probleem en raakt soms niet op tijd bij een toilet, te meer hij ook dakloos is. Het klopt ook dat hij vaak te veel bier drinkt. Hij wou zeker en vast niemand choqueren, maar beseft zijn situatie niet. Nu heeft hij een bewindvoerder die zijn invaliditeitsuitkering beheerst en op zoek gaat een woning.”

Vonnis op 10 mei. (JH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier