58-jarige man uit Deerlijk terecht voor voyeurisme

© iStock
Redactie KW

Een 58-jarige man uit Deerlijk die in 2016 al eens een voorwaardelijke celstraf kreeg voor zedenfeiten, bezondigde zich tijdens zijn proefperiode aan voyeurisme én het kweken van cannabis. Hij stond deze week voor de correctionele rechtbank van Kortrijk terecht voor het voyeurisme en de overtredingen van zijn opgelegde voorwaarden.

Halfweg 2016 kreeg Henk D. een voorwaardelijke celstraf van 15 maanden voor zedenfeiten met minderjarigen. Als hij uit de cel wou blijven, moest hij zich vier jaar lang aan enkele voorwaarden houden. Eén daarvan: geen nieuwe strafbare feiten plegen. Maar tijdens een huiszoeking rond het kweken van cannabis bleek uit een i-Pad dat D. in zijn badkamer stiekem een cameraatje had geïnstalleerd en een bezoeker naakt in de douche of op het toilet had gefilmd. “Ik schaam me diep”, aldus D. “Nog voor de huiszoeking besefte ik dat het fout was en verwijderde het cameraatje. Ik biechtte alles ook aan het slachtoffer op. Hij vergeeft me.”

Door de nieuwe strafbare feiten dreigt ook de eerdere veroordeling van 15 maanden nu volledig effectief te worden. Voor het voyeurisme vroeg het openbaar ministerie een extra, effectieve celstraf van 18 maanden. De rechtszaak over de cannabiskweek volgt nog op een later tijdstip. Vonnis op 30 september. (LSi)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier