Wim L. en zijn echtgenote waren na een huwelijk van 22 jaar gescheiden, maar dat kon de vijftiger moeilijk verkroppen. Op 15 september 2016 viel hij zijn ex-partner aan met een cuttermes, aan een Q8-station in Boortmeerbeek. Een buurman van de vrouw die eveneens aan het tanken was, kwam tussenbeide en raakte daarbij gewond.

L. zette een tweede aanval in op zijn vroegere partner en verwondde haar daarbij. De vrouw kon wegrijden, maar werd achtervolgd door haar ex. Hij reed in op haar voertuig en nadien op de woning van haar ouders in Buken bij Kampenhout. Daarna drong hij die woning binnen tot in de kamer waar haar ouders zich verborgen hadden, maar toen hij zag dat zijn ex niet aanwezig was, wandelde hij weg. Uiteindelijk kon de politie hem oppakken.

Op 27 oktober 2017 veroordeelde de Leuvense correctionele rechtbank hem tot 3 jaar cel met uitstel voor de poging doodslag op zijn ex-partner, maar het parket Halle-Vilvoorde brachten hem een tweede maal voor de strafrechter, ditmaal voor de feiten in de woning van zijn voormalige schoonouders.

De verdediging pleitte dat een bijkomende veroordeling niet nodig was na het eerste vonnis, maar volgens de rechtbank moesten beide feiten duidelijk onderscheiden worden en was een bijkomende straf op zijn plaats. "Deze extreme uiting van geweld en haat rechtvaardigt een bijkomende straf van 10 maanden cel", klonk het in het vonnis.

(Belga)

Wim L. en zijn echtgenote waren na een huwelijk van 22 jaar gescheiden, maar dat kon de vijftiger moeilijk verkroppen. Op 15 september 2016 viel hij zijn ex-partner aan met een cuttermes, aan een Q8-station in Boortmeerbeek. Een buurman van de vrouw die eveneens aan het tanken was, kwam tussenbeide en raakte daarbij gewond.L. zette een tweede aanval in op zijn vroegere partner en verwondde haar daarbij. De vrouw kon wegrijden, maar werd achtervolgd door haar ex. Hij reed in op haar voertuig en nadien op de woning van haar ouders in Buken bij Kampenhout. Daarna drong hij die woning binnen tot in de kamer waar haar ouders zich verborgen hadden, maar toen hij zag dat zijn ex niet aanwezig was, wandelde hij weg. Uiteindelijk kon de politie hem oppakken.Op 27 oktober 2017 veroordeelde de Leuvense correctionele rechtbank hem tot 3 jaar cel met uitstel voor de poging doodslag op zijn ex-partner, maar het parket Halle-Vilvoorde brachten hem een tweede maal voor de strafrechter, ditmaal voor de feiten in de woning van zijn voormalige schoonouders.De verdediging pleitte dat een bijkomende veroordeling niet nodig was na het eerste vonnis, maar volgens de rechtbank moesten beide feiten duidelijk onderscheiden worden en was een bijkomende straf op zijn plaats. "Deze extreme uiting van geweld en haat rechtvaardigt een bijkomende straf van 10 maanden cel", klonk het in het vonnis.(Belga)