55-jarige man voor de rechter voor spuwen naar kassierster

Redactie KW

Een 55-jarige man uit Kuurne ontkende dinsdag voor de rechter in Kortrijk dat hij in warenhuis Aldi in zijn gemeente een kassierster in het gezicht spuwde. Hij kreeg daarvoor nochtans een dagvaarding in de bus en moest het in het gerechtsgebouw uitleggen.

Op 17 maart stond Benaissa O. aan te schuiven aan de kassa van Aldi. Hij wond zich op omdat het niet snel genoeg ging en uitte daarover zijn ongenoegen. Een andere klant probeerde de man in te tomen maar na het afrekenen stak O. zijn vuist in de lucht en spuwde in het gezicht van de kassierster.

“Dit is spelen met mensenlevens”, vond de advocaat van de dame, die een morele schadevergoeding van 750 euro vroeg. Een getuige legde bij de politie een telefonische verklaring af. Dankzij een genoteerde nummerplaat kwam de politie al snel bij Benaissa O. terecht. “Ik moest ‘s middags naar Kruisem om te werken, moest nog naar Lidl, de kinderen naar de opvang voeren, eten maken,…”, vertelde de man. “Ik was opgefokt en er was een woordenwisseling maar ik spuwde niet in haar gezicht.” De rechter wil de getuige op het politiekantoor laten verhoren en stelde de zaak uit tot 1 september. (LSi)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.