40 maanden voorwaardelijke celstraf voor twintiger uit Ledegem

Tussen 2014 en 2017 deed de 26-jarige jongeman zich via Facebook voor als een tienermeisje en zette jongens van 10 tot 13 jaar via Messenger aan om voor de webcam te masturberen of naaktfoto’s door te sturen. In totaal maakte hij op die manier acht slachtoffertjes.

Al in 2014 liep de twintiger tegen de lamp tijdens een onderzoek van het federaal parket waaruit bleek dat hij vijf kinderpornofoto’s op het internet had verspreid.

In maart 2015 volgde nog een huiszoeking en kwam aan het licht dat hij met eigen valse accounts van tienermeisjes via chat op zoek ging naar jonge jongens en hen overtuigde om naaktfoto’s door te sturen of te masturberen. Wie twijfelde, probeerde hij over de streep te trekken door foto’s of filmpjes van andere slachtoffers door te sturen.

Als hij uit de cel wil blijven, moet hij zich vijf jaar lang aan enkele voorwaarden houden. De komende twintig jaar mag hij geen functies vervullen waarbij hij in contact komt met minderjarigen. In het verleden fungeerde hij nog als monitor bij de speelpleinwerking. Aan de slachtoffers moet hij zo’n 3.000 euro schadevergoeding betalen.

(LSi)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.