40 maanden cel gevorderd voor inbraken in garageboxen in Oostende

© Getty Images/iStockphoto
Redactie KW

Een 51-jarige Oostendenaar heeft zich voor de Brugse strafrechter moeten verantwoorden voor een hele reeks inbraken in garageboxen. Het openbaar ministerie vorderde 40 maanden effectieve celstraf. Pascal M. zit momenteel in voorhechtenis voor brandstichting in diezelfde parkeergarage.

In totaal komt de dakloze Oostendenaar in aanmerking voor dertien gelijkaardige diefstallen. Meestal maakte hij gebruik van een loper om binnen te geraken in de garageboxen onder het Mijnplein. M. ging aan de haal met etenswaren, maar ook met allerhande werkmateriaal. Hij wordt ook vervolgd voor een inbraak in een werfkeet op de site van de vroegere Vercamerschool.

Begin juni werd de ondergrondse parkeergarage aan het Mijnplein getroffen door een brand. Pascal M. bleek in een van de garageboxen te wonen en werd aangehouden voor brandstichting. Mogelijk is hij ook verantwoordelijk voor de branden in het leegstaande gebouw van de Vercamerschool. De verdachte verklaarde steeds dat hij de branden zeker niet opzettelijk had veroorzaakt. Op 14 juli werd hij door de Brugse raadkamer vrijgelaten.

In de nacht van 17 op 18 augustus ontstond alweer brand in een garagebox onder het Mijnplein. Pascal M. en Andy H. (36) konden ter plaatse ingerekend worden. In de zaak van de inbraken riskeert H. een gevangenisstraf van 18 maanden. Voor de brandstichting werd hij al vrijgelaten, M. zit wel nog steeds in de cel. Op 15 januari 2018 kennen de beklaagden hun straf voor de reeks inbraken.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier