37 maanden voorwaardelijk voor overvaller die messteek uitdeelde

Redactie KW

Een 32-jarige man uit Beernem is door de Brugse strafrechter veroordeeld tot 37 maanden voorwaardelijke gevangenisstraf voor twee gewapende overvallen. Bij een overval op een gokkantoor in Brugge stak hij de uitbater zelfs met een mes.

Op 20 juli 2016 kwam een man met een donkere motorhelm het gokkantoor Ladbrokes in Brugge binnen. Toen de uitbater koffie ging halen, werd hij onmiddellijk gevolgd door de beklaagde. T.V. stak met een mes in de hals van de uitbater en graaide 2.400 euro uit de kassa. Pas een jaar later herkende het slachtoffer in een krantenwinkel toevallig de ogen van de overvaller. Dankzij DNA-onderzoek en zijn vingerafdrukken op een gokbriefje kon de man inderdaad aan de feiten gelinkt worden.

In zijn verhoor verklaarde T.V. dat hij in die periode in geldnood zat. Op 27 mei 2016 had hij al een gelijkaardige overval gepleegd op kant- en krantenwinkel ‘t Rosalientje in Brugge. Onder bedreiging van een mes eiste de beklaagde toen de inhoud van een kassa, goed voor een buit van amper 45 euro.

De verdediging pleitte dat de slachtoffers ondertussen vergoed werden. T.V. kampte met een grote schuldenberg, maar zou drie jaar geleden al gestopt zijn met gokken. Bovendien had de Beernemnaar naar eigen zeggen niet de intentie om de uitbater van het gokkantoor te verwonden. In die omstandigheden vroeg de verdediging met succes om een straf met uitstel, gekoppeld aan voorwaarden.

(BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier