Tijdens een achtervolging ramde Hamza A. de politie op de E40 in Affligem.

Op 24 januari ging de beklaagde in Brugge aan de haal met een Citroën Jumper, die op dat moment onbewaakt en met draaiende motor geparkeerd stond. De diefstal werd onmiddellijk aangegeven bij de politie. Het voertuig beschikt over een Track&Trace-systeem, waardoor de politie de bestelwagen van de koerierdienst snel op het spoor kwam.

De Oost-Vlaamse wegpolitie zette ter hoogte van Wetteren de achtervolging in. Twee politiemensen raakten lichtgewond toen de bestelwagen op de E40 in Affligem hun voertuig ramde. Hamza A. vluchtte te voet verder, maar werd binnen de uitgezette veiligheidszone aangeduid door alerte bewoners en ingerekend. Mogelijke andere verdachten werden niet gevonden.

In eerste instantie ontkende de beklaagde zijn betrokkenheid bij de feiten, maar tijdens het onderzoek legde hij toch bekentenissen af. Zijn advocaat verwees naar het blanco strafblad van de Algerijn en vroeg om een milde bestraffing.

De rechter veroordeelde Hamza A. uiteindelijk tot 37 maanden effectieve celstraf. Aan de twee politiemensen moet hij elk een voorlopige schadevergoeding van 750 euro betalen. Er werd een deskundige aangesteld om de precieze schade te bepalen.

(BELGA)