Op 4 juli 2014 dienden de ouders van het slachtoffer klacht in bij de politie. In een videoverhoor vertelde het meisje in detail over het misbruik, dat volgens haar talloze keren was voorgevallen. Arjan K. betastte zijn stiefdochter en bevredigde zichzelf in haar bijzijn. Daarnaast moest hij zich ook verantwoorden voor feiten van slagen en verwondingen. Tijdens een ruzie haalde hij in mei 2014 uit naar zijn toenmalige vriendin en haar broer.

De beklaagde heeft het misbruik altijd met klem ontkend. In een verhoor suggereerde hij dat het meisje de seksuele handelingen misschien toevallig had gezien in een pornofilm. Later verwees hij als mogelijke dader nog naar de oom van het meisje.

De rechter oordeelde dat er twijfel bestond over de verkrachtingen. Bij een medisch onderzoek werden daar in ieder geval geen sporen van aangetroffen. De aanranding van de eerbaarheid achtte de rechtbank wel bewezen. Het meisje van vijf legde immers een erg samenhangende en geloofwaardige verklaring af over het misbruik.

Arjan K. werd uiteindelijk veroordeeld tot 37 maanden effectieve celstraf. Hij is ook zijn burgerrechten voor vijf jaar kwijt. Aan het slachtoffer moet hij een schadevergoeding van 2.500 euro betalen. Haar ouders kregen elk 1.000 euro schadevergoeding toegewezen.

(BELGA)