37 maanden cel voor mensensmokkel langs E40 in Mannekensvere

De strafrechter in Brugge heeft woensdag drie beklaagden veroordeeld voor het smokkelen van tien illegalen op de snelwegparking in Mannekensvere.


De beklaagden werden opgepakt in de nacht van 22 op 23 december 2014. Een 54-jarige Fransman had zich door een Irakese en een Egyptische mensensmokkelaar laten overtuigen om op te treden als chauffeur. Pierre L. voerde met zijn bestelwagen de smokkelaars en tien vluchtelingen naar de parking langs de E40 in Mannekensvere.

Daar was op dat moment een gecoördineerde actie tegen mensensmokkel aan de gang. De West-Vlaamse snelwegparkings zijn immers al langer het uitverkoren werkterrein van smokkelbendes. Illegalen afkomstig uit vluchtelingenkampen in Noord-Frankrijk worden er op vrachtwagens richting Calais verstopt. Op die manier proberen ze in het Verenigd Koninkrijk te geraken.

Burgerrechten kwijt

Aymen R. werd voor zijn aandeel in de zaak veroordeeld tot 37 maanden cel, waarvan twee jaar effectief, en een effectieve geldboete van 30.000 euron. Zijn kompaan Sirwan M. kreeg een voor de helft voorwaardelijke gevangenisstraf van drie jaar en 20.000 euro boete. Beide smokkelaars zijn voor vijf jaar hun burgerrechten kwijt. Hun Franse chauffeur werd veroordeeld tot twaalf maanden met uitstel. De man zou voor zijn diensten aan de bende 50 euro beloofd zijn.

(Belga)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.