Kelner Han V. vond het niet kunnen dat C. ongepaste berichten -zoals: 'je bent een slechte moeder' of 'je gaat geen 40 jaar oud worden' - had gestuurd naar enkele vrouwen. Er ontstond een discussie en de barman liet zich ontvallen: "Ik ga u op uw tote slaan en ik heb er zin voor." Kevin C., die die avond al een 20tal pintjes op had, dronk daarop zijn glas leeg en bij het naar buitengaan zei hij tegen de cafébazin: "Nu is het aan mij." Hij ging thuis een groot keukenmes van 30cm halen en keerde kort nadien terug naar het café. Op dat moment was V. buiten aan het roken. C. vloog recht op de barman af en stak hem in de buik. Dankzij de snelle tussenkomst van de hulpdiensten overleefde V. de dubbele darmperforatie. C. kreeg in eerste aanleg vier jaar effectief voor poging moord, maar zijn advocate ontkent dat hij die intentie had.

"Hij was toen net aan het verhuizen en had slechts een mes in huis. Hij heeft ook bewust in de linkerzij gestoken, daar waar hij wist dat er geen vitale organen waren, enkel vet en vlees." Bovendien vindt ze dat C. de vechtpartij heeft uitgelokt. "In een verhoor geeft V. zelf toe dat hij mogelijk had geprovoceerd. En de cafébazin heeft gezien dat hij verschillende malen op mijn cliënt is toegestapt." Ze vraagt een straf met uitstel zodat hij aan zijn problematiek -Borderline- kan werken. "Volgens de psychiater verdraagt hij moeilijk confrontaties en ervaart hij snel gevoelens van onveiligheid en angst." Bovendien is er volgens de psychiater een groot risico op herval, zeker in combinatie met alcohol. "Toch voelde hij zich niet dronken nadat hij eerder een 12-tal pintjes had gedronken in een café en dan nog zeven in De Klokke. De maatschappij zal dan ook niet beter worden als hij in de gevangenis zit, waar geen vorm van begeleiding is. Het is beter dat hij behandeld wordt."

Volgens het openbaar ministerie had de man wel de intentie tot doden. "Meneer heeft veel macht, waarom moest hij dan een groot mes gaan halen? Mij maak je niet wijs dat dit het enige mes was in zijn keuken! Met welk snijdt hij dan zijn aardappelen en zijn wortelen?" Ze is overtuigd van zijn bedoeling. "Het is maar dankzij de snelle tussenkomst van de hulpdiensten dat het slachtoffer de steekpartij heeft overleefd. En het slachtoffer heeft inderdaad zijn gedacht gezegd tegen V., maar is er daarom sprake van uitlokking? Ik denk het niet!" De procureur-generaal vraagt daarom een strafverzwaring naar zes jaar effectief. Uitspraak op15 mei.

(OSM)

Kelner Han V. vond het niet kunnen dat C. ongepaste berichten -zoals: 'je bent een slechte moeder' of 'je gaat geen 40 jaar oud worden' - had gestuurd naar enkele vrouwen. Er ontstond een discussie en de barman liet zich ontvallen: "Ik ga u op uw tote slaan en ik heb er zin voor." Kevin C., die die avond al een 20tal pintjes op had, dronk daarop zijn glas leeg en bij het naar buitengaan zei hij tegen de cafébazin: "Nu is het aan mij." Hij ging thuis een groot keukenmes van 30cm halen en keerde kort nadien terug naar het café. Op dat moment was V. buiten aan het roken. C. vloog recht op de barman af en stak hem in de buik. Dankzij de snelle tussenkomst van de hulpdiensten overleefde V. de dubbele darmperforatie. C. kreeg in eerste aanleg vier jaar effectief voor poging moord, maar zijn advocate ontkent dat hij die intentie had. "Hij was toen net aan het verhuizen en had slechts een mes in huis. Hij heeft ook bewust in de linkerzij gestoken, daar waar hij wist dat er geen vitale organen waren, enkel vet en vlees." Bovendien vindt ze dat C. de vechtpartij heeft uitgelokt. "In een verhoor geeft V. zelf toe dat hij mogelijk had geprovoceerd. En de cafébazin heeft gezien dat hij verschillende malen op mijn cliënt is toegestapt." Ze vraagt een straf met uitstel zodat hij aan zijn problematiek -Borderline- kan werken. "Volgens de psychiater verdraagt hij moeilijk confrontaties en ervaart hij snel gevoelens van onveiligheid en angst." Bovendien is er volgens de psychiater een groot risico op herval, zeker in combinatie met alcohol. "Toch voelde hij zich niet dronken nadat hij eerder een 12-tal pintjes had gedronken in een café en dan nog zeven in De Klokke. De maatschappij zal dan ook niet beter worden als hij in de gevangenis zit, waar geen vorm van begeleiding is. Het is beter dat hij behandeld wordt."Volgens het openbaar ministerie had de man wel de intentie tot doden. "Meneer heeft veel macht, waarom moest hij dan een groot mes gaan halen? Mij maak je niet wijs dat dit het enige mes was in zijn keuken! Met welk snijdt hij dan zijn aardappelen en zijn wortelen?" Ze is overtuigd van zijn bedoeling. "Het is maar dankzij de snelle tussenkomst van de hulpdiensten dat het slachtoffer de steekpartij heeft overleefd. En het slachtoffer heeft inderdaad zijn gedacht gezegd tegen V., maar is er daarom sprake van uitlokking? Ik denk het niet!" De procureur-generaal vraagt daarom een strafverzwaring naar zes jaar effectief. Uitspraak op15 mei. (OSM)