36 maanden cel voor drie brandstichtingen op camping in De Haan

Redactie KW

De Brugse correctionele rechtbank heeft een 32-jarige man uit Lokeren tot 36 maanden cel veroordeeld voor drie feiten van brandstichting.

Slechts zes maanden van die gevangenisstraf is effectief. Andy V. had het telkens gemunt op stacaravans op een camping in De Haan.

Op 26 maart ontstond rond 18.30 uur brand op camping De Lispanne aan de Vosseslag. De eigenaars van de caravan waren op dat moment niet aanwezig, waardoor de politie onmiddellijk vermoedde dat er kwaad opzet in het spel was. Andy V. gedroeg zich verdacht op de camping en werd snel ingerekend. Uit het onderzoek bleek dat hij eind september 2013 al twee stacaravans op dezelfde camping in brand stak.

Overbeschermende ouders

De advocaat van Andy V. legde uit dat zijn cliënt met een ernstig alcoholprobleem kampt. Ook een moeilijke thuissituatie, met overbeschermende ouders, zou een rol gespeeld hebben. Meester Jan Van Lantschoot vroeg om zijn cliënt een straf met perspectief te geven.

De man kwam eerder al met het gerecht in aanraking. De correctionele rechtbank van Dendermonde veroordeelde hem in oktober 2014 nog tot een voorwaardelijke celstraf van 15 maanden voor brandstichting bij zijn oom. Voor de eerste brandstichtingen in De Haan kreeg hij een bijkomende celstraf met uitstel van 30 maanden. Voor de laatste brandstichting, toen Andy V. eigenlijk al onder voorwaarden stond, werd hij tot zes maanden effectief veroordeeld. Aan de burgerlijke partijen moet hij een voorlopige schadevergoeding van 10.000 euro betalen.

(Belga – Foto a-MVN)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier