30 tot 42 maanden cel voor drie jongeren uit Waregem en Kortrijk voor verkoop van kilo’s cocaïne

Redactie KW

Drie jongeren van amper 20 en 21 jaar uit Waregem en Kortrijk zijn vandaag/vrijdag door de correctionele rechtbank van Kortrijk veroordeeld tot celstraffen van 30 tot 42 maanden voor de verkoop van kilo’s cocaïne in de streek. Het geld vergooiden ze aan decadente feestjes, luxewagens, reisjes naar Dubai en merkkledij. De openbare aanklager vroeg 1 miljoen euro drugsomzet verbeurd te verklaren, maar de rechter beperkte dit tot 250.000 euro.

Halfweg juni 2018 eindigde het sprookje van het trio. Ze vlogen net als enkele anderen na tal van huiszoekingen in de cel op verdenking van grootschalige cocaïnehandel.

Het onderzoek bracht aan het licht dat de twee jonge Kortrijkzanen aanvankelijk samenwerkten om de Kortrijkse regio van cocaïne te voorzien. Het witte spul ging per kilo door hun handen. De handel legde hen geen windeieren en dat lieten ze maar al te graag blijken. Foto’s waarop ze met drugs, champagne of pakken geld poseerden, vakantiekiekjes uit Dubai, stoefberichtjes met gehuurde Rolls Royce, Maserati, Porsche, Lamborghini, merkkledij,… het passeerde allemaal op Snapchat, Instagram of Facebook. Dankbaar materiaal voor de speurders. Hun leefwereld leek zo uit een film geplukt, met het nodige gevaar ook want in Antwerpen kregen ze een pistool tegen het hoofd bij een ripdeal. Ze keerden ook eens van een kale reis en 25.000 euro armer terug met 1 kilogram gips in plaats van cocaïne.

In april 2018 kwam er tussen beide echter een kink in de kabel. Beiden gingen dan maar met andere jongeren samenwerken. Zij hielpen de twee protagonisten om drugs aan de man te brengen, naar Antwerpen te rijden om zich te bevoorraden, drugs te bewaren en allerhande andere klusjes. Eén voor één vlogen ze halfweg juni 2018 achter de tralies. Daar verblijven de jonge Waregemnaar en de twee hoofdrolspelers op vandaag nog altijd. In totaal stonden negen personen terecht. Zij kregen allen samen zo’n 56.000 euro boete.

(LSi)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier