30 maanden voor drugscocktail die vrouw verlamde

De vrouw raakte verlamd na de inname van een drugscocktail. © Getty Images
Redactie KW

Een 45-jarige man is in beroep bestraft met 30 maanden cel omdat hij drugs verkocht aan een vrouw uit Knokke-Heist. Die raakte na inname daarbij verlamd. Een man die beschuldigd werd van schuldig verzuim, werd vrijgesproken.

In de nacht van 8 op 9 augustus 2015 liet de 33-jarige M.V. uit Knokke-Heist ei zo na het leven door een ‘speedball’: het gelijktijding injecteren van cocaïne en heroïne. Haar partner Joery A. was ook aanwezig, maar liet na de hulpdiensten te bellen. Pas vele uren later kwam een ambulance ter plaatse en werd de vrouw gereanimeerd. Door zuurstofgebrek raakte ze deels verlamd. Hij kreeg 46 maanden cel, maar ging niet in beroep.

Ook Jonathan O. was aanwezig op het appartement en kreeg 14 maanden met uitstel. In beroep werd de man nu vrijgesproken. Hij had toch actie ondernomen door haar onder meer onder de douche te leggen.

Valère V. (58) en Peter D. (45) kregen in eerste aanleg allebei 37 maanden effectieve celstraf voor drugsverkoop aan de vrouw. V. kreeg in beroep een strafvermindering naar 18 maanden. De feiten zijn al vijf jaar oud, maar sindsdien houdt hij zich rustig. Peter D. kreeg 30 maanden. Hij werd al zeven keer veroordeeld voor drugsdelicten en kreeg daarom een zwaardere straf dan V. (OSM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier