30 maanden cel voor afranselen grootvader van stiefzoon

Redactie KW

Een 33-jarige man uit Roeselare is door de correctionele rechtbank van Kortrijk veroordeeld tot een effectieve celstraf van 30 maanden en een boete van 800 euro omdat hij de grootvader van zijn stiefzoon afranselde. Met het mes op de keel verplichtte hij de man een belofte te maken.

Met teveel alcohol in het bloed na cafébezoek trok Yen B. naar de woning van de grootvader van zijn stiefzoon. Hij vond dat er één en ander rond de moeilijke familiale situatie uitgepraat moest worden. Volgens de openbare aanklager greep Yen B. de man na het openen van de deur meteen naar de keel en probeerde hij hem met een keukenmes in het gezicht, buik en hoofd te steken. Het mes zette hij op de keel en dwong het slachtoffer een belofte te maken terwijl hij alles met zijn gsm filmde. Daarna vluchtte hij weg. Het slachtoffer liep een snijwonden aan de neus op en verwondingen aan de vingers en tanden. “Hij is enorm explosief en gevaarlijk”, aldus het openbaar ministerie, dat 5 jaar cel vorderde.

Yen B. betwistte de opzettelijke slagen en verwondingen niet maar ontkende de poging doodslag. “Ik heb hem niet meteen vastgegrepen”, klonk het bij hem. “Na een discussie ontstond inderdaad een schermutseling. Het mes dat ik mee had, viel op de grond. We probeerden het allebei te grijpen en zo ontstonden de verwondingen. Niet omdat ik hem probeerde neer te steken. Ik wilde gewoon dat mijn stiefzoon in de beste omstandigheden kon opgroeien.”

Yen B. zit al vier maanden in voorhechtenis achter de tralies. Zijn partner blijft hem steunen. Na zijn vrijlating plannen ze richting kust te verhuizen. De rechter veroordeelde hem niet voor poging doodslag maar wel voor opzettelijke slagen en verwondingen.

(LSi)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier