26 strandcabines beschadigd op strand Sint-Idesbald: vandalisme en inbraakpogingen

© JH
© JH
Redactie KW

De politie Westkust voert een onderzoek nadat donderdagnacht 26 strandcabines opengebroken of beschadigd werden. Er werd ook vandalisme gepleegd. De laatste weken zijn er weer opvallend meer feiten met strandcabines.

De feiten zijn volgens de politie gebeurd in de nacht van donderdag op vrijdag. Enkele getuigen meldden dat er donderdagavond al rond 19 uur enkele cabines beschadigd werden. Telkens gaat het om houten witte cabines op de stranden van vooral Sint-Idesbald, maar ook eerder ook Koksijde. De feiten gebeurden nu op het strand tussen het George Grardplein in Sint-Idesbald en de Professor Blanchardlaan.

Meer toezicht

Nadat ze melding kregen ging de politie langs en ontdekte dat er een hele reeks cabines beschadigd werden. Wellicht gaat het om vandalisme, maar ook inbraakpogingen. Het is nog niet duidelijk wat de precieze buit is omdat veel eigenaars niet aanwezig waren. Het is ook niet duidelijk wat er in de cabines lag. Enkele cabines werden niet opengebroken, maar werden wel het decor van vandalenstreken. Op tal van cabines werd opnieuw graffiti of letters met zwarte verf aangebracht. Dat was eerder ook al het geval in De Panne. Ook daar werd eerder deze week ingebroken in een strandcabine en de politie liet toen weten dat er meer langs de zeedijk zou worden gepatrouileerd om de pakkans van potentiële daders te verhogen en om meer toezicht te houden. Wie nu achter de feiten zit is nog niet duidelijk. (JH)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.