250.000 euro drugsgeld verbeurd en ruim 150.000 euro boetes voor drie cannabisplantages in de regio

Vijftien Albanezen en Italianen moeten zo’n 400.000 euro aan boetes en verbeurdverklaringen ophoesten nadat de rechter hen veroordeelde voor betrokkenheid bij drie cannabisplantages in Zwevegem, Egem (Pittem) en Sint-Amandsberg (Gent). Daarnaast kregen ze celstraffen van 6 tot 37 maanden.

De bal ging aan het rollen nadat in de zomer van 2019 in een huurhuis in Zwevegem vreemde beschadigingen werden aangetroffen. Dajko B. huurde de woning al een jaar. In de woning lag een Albanees schema. B. was enkele maanden voordien in Wingene al gecontroleerd met drie anderen. Zijn gsm-signaal was ook regelmatig in Pittem gevonden. Een huiszoeking daar leverde cash geld en 384 oogstrijpe cannabisplanten op. Op dat moment waren de broers Erdi T. en Bledar T. aanwezig.

Het verdere onderzoek bracht ook nog een cannabisplantage in Sint-Amandsberg aan het licht. Telkens waren drie- tot vierhonderd plantjes in de gebruikte woningen aanwezig. De 15 beklaagden hadden allen een of andere rol: achter de schermen, als onderhoudsman, huurder,… Drie daagden niet op voor het proces, de kopstukken zitten al bijna een jaar in voorhechtenis. (LSi)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.