24 maanden cel voor veertiger voor overval op kruidenierswinkel met mes

© iStock
Redactie KW

Een 40-jarige man uit Wervik is door de Kortrijkse strafrechter veroordeeld tot een effectieve gevangenisstraf van 24 maanden voor een gewapende overval die hij op 29 augustus 2019 pleegde in een kruidenierswinkel. Hij bedreigde de uitbaatster met een steakmes en ging er met 500 euro vandoor.

David V.B. stapte ‘s ochtends de kruidenierszaak op Ons Dorp in Menen binnen. Daar bedreigde hij de uitbaatster met een steakmes en vroeg om al het geld uit de kassa te halen. Hij graaide 500 euro en wat tabak mee en vluchtte daarna met een gestolen kinderfiets weg. David V.B. kon nog diezelfde door de politie opgepakt worden. Hij moest zich ook voor de rechtbank verantwoorden voor verschillende fietsdiefstallen.

“De feiten zijn gebeurd in een waas”, pleitte de advocaat van de man. “Hij had pillen ingenomen en een Westmalle Tripel gedronken. Hij kent die mensen van de winkel, want hij was er al jaren klant.”

Ook de man zelf kon de rechter geen antwoord geven waarom hij de feiten had gepleegd. “Het was alleszins enorm dom, ik kan de tijd helaas niet terugdraaien. Ik weet hoe het is om bedreigd te worden met een mes, ik ben zelf ooit eens neergestoken.” (LSi)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.