24 maanden cel voor Franse gokverslaafde die diefstallen op winkelparkings pleegde

Redactie KW

Een 44-jarige Fransman uit Tourcoing is door de Kortrijkse strafrechter veroordeeld tot een effectieve celstraf van 24 maanden en een boete van 1.000 euro voor een reeks diefstallen in auto’s op winkelparkings. Vooral in Menen sloeg hij talloze keren toe.

Op 26 februari kon Hakim M. op de parking van een casino in Menen opgepakt worden. Hij stond al enkele maanden op de radar van de politie op verdenking van tal van diefstallen. Vooral op winkelparkings in Menen loerde M. klanten af. Toen ze hun wagen even onbeheerd achterlieten, bv. bij het terugplaatsen van het winkelkarretje, sloeg hij toe. Hij ging met handtassen aan de haal en slaagde er met gestolen bankkaarten in duizenden euro’s af te halen van de rekeningen van de slachtoffers.

Dat gebeurde niet enkel in Menen, maar ook in Moeskroen, Izegem, Hooglede en Avelgem. Het gestolen geld gebruikte hij om zijn gokverslaving te financieren. In Frankrijk is hij eerder al veroordeeld voor diefstallen, in België beschikt M. nog over een blanco strafblad. Hij zit al 5,5 maanden in voorhechtenis in de cel.

(LSi)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier