24 maanden cel maar enkel voorhechtenis effectief na slagen aan partner

© iStock
Redactie KW

Een 49-jarige man uit Lendelede liep voor de rechtbank in Kortrijk een celstraf van 24 maanden op voor partnergeweld. Enkel de 4 maanden die hij in voorhechtenis zat, sprak de rechter als effectieve straf uit, op voorwaarde dat hij zich voor zijn drugsprobleem laat begeleiden én het slachtoffer met rust laat. Voor de man is het al zijn dertiende veroordeling.

In april 2019 kreeg Stefaan D. het met zijn partner aan de stok tijdens het poetsen in de badkamer. Hij duwde haar tegen de douchewand en deelde nog enkele slagen en schoppen uit. De dochter van de vrouw kwam af op het gestommel en trof haar gewonde moeder op de grond aan. Ze liep blauwe ogen, een barst in het staartbeen en een verlamming aan de wenkbrauw op. Twee dagen later diende ze klacht in en verbrak de relatie.

Voor Stefaan D. was het al zijn dertiende veroordeling. Als hij zich niet aan de opgelegde voorwaarden houdt, wordt de straf van 24 maanden toch nog volledig effectief. Hij moet ook een boete van 800 euro betalen. Aan zijn ex-partner moet hij een voorlopige schadevergoeding van 1.000 euro betalen.

(LSi)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.