200 uur werkstraf voor Oostends inbrekerstrio dat verkeerde woning viseerde

© Getty Images/iStockphoto
Redactie KW

Drie Oostendse jongelui die een drugsdealer wilden beroven, maar per vergissing de woning van de buren binnendrongen, hebben in de Brugse rechtbank 200 uur werkstraf gekregen. Een van kreeg daar nog een jaar voorwaardelijke celstraf bij wegens drugshandel.

Op 25 juli vorig jaar besloten drie Oostendse jongelui om de leegstaande woning van een drugsdealer in de Kaïrostraat binnen te dringen. Een van hen, S.T., wist als klant dat die in het buitenland vertoefde. Nadat de drie zich wat moed hadden ingedronken, klommen ze over de muurtjes aan de achterzijde van de woningen, maar raakten daarbij de tel kwijt waardoor ze in de foute achtertuin terechtkwamen. Terwijl S.T. buiten de wacht hield, drongen zijn oudere broer P.T. en kompaan P.W. de woning binnen. Groot was hun verbazing toen ze in de traphal oog in oog stonden met de buren. In plaats van te vluchten, stapte het duo de trap op en bedreigde de buurvrouw. Ze vroegen waar het geld en de drugs waren, waarop de vrouw antwoordde dat ze bij de buurman moesten zijn.

Uiteindelijk overhandigde de vrouw een kistje met 800 euro. “Dat was het geld dat we gespaard hadden voor onze huwelijksreis”, vertelde ze tijdens de pleidooien. Daags na hun blunder keerden de jongelui terug naar de Kaïrostraat en drongen toen wel de juiste woning binnen. Omdat een andere buur de politie had gealarmeerd, konden ze geklist worden. S.T., P.T. en P.W. kregen dinsdag elk 200 uur werkstraf. Een meevaller want het OM had respectievelijk 40, 28 en 20 maanden cel gevorderd. S.T. kreeg er wel nog een jaar voorwaardelijke celstraf bij voor drugshandel. De drie moeten ook een schadevergoeding van ruim 2.000 euro betalen aan de bewoners van de eerste woning waar zij binnendrongen.

(AFr)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier