20-jarige pooier verplichtte Rus en Braziliaan tot seks met andere mannen

Redactie KW

Een 20-jarige Tunesiër riskeert voor de Brugse strafrechter een effectieve gevangenisstraf van vier jaar voor mensenhandel en aanzetten tot prostitutie.

Nadir B.A. zou een Rus en een Braziliaan verplicht hebben om hun seksuele diensten aan te bieden aan andere mannen.

Op 17 december 2014 werd het drietal opgepakt in een rendez-voushotel in Brugge. Nadir B.A. liep tegen de lamp doordat hij zich schuldig maakte aan kredietkaartfraude. Igor P. en zijn Braziliaanse partner vertelden aan de speurders dat ze door financiële problemen in de prostitutie terecht waren gekomen. Nadir B.A. regelde over heel Vlaanderen hotelkamers waar ze verplicht werden om als travestiet andere mannen te ontvangen. Bovendien zou de Tunesische Brusselaar telkens de helft van de opbrengst opgeëist hebben.

De verdediging pleitte dat de slachtoffers helemaal niet gedwongen werden om zich te prostitueren. “Ze leerden elkaar zelfs kennen in het Brusselse prostitutiemilieu en waren al veel langer actief dan mijn cliënt die op dat ogenblik amper 20 jaar oud was”, aldus meester Daphné Florequin. Voor mensenhandel en aanzetten tot prostitutie vroeg de verdediging dan ook de vrijspraak.

De rechtbank velt vonnis op 9 februari.

(BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier