2 Antwerpse broers en 3 Nederlanders kweekten 1.800 plantjes cannabis in Izegem

Redactie KW

Vijf beklaagden moesten zich dinsdag voor de correctionele rechtbank verantwoorden voor hun aandeel in een grote cannabisplantage. In Izegem werden liefst 1.800 plantjes gekweekt.

Drie Nederlanders en twee Antwerpse broers werkten mee aan de cannabisplantage. Begin april 2014 werden een Nederlandse vader en zijn zoon door de politie gearresteerd, toen ze de planten water gingen geven. Ze onderhielden de plantage af en toe, op aansturen van Ibrahim E. (33). Twee broers uit Antwerpen verzorgden de huurovereenkomst voor hem. E. en een van de broers werden onlangs veroordeeld voor gelijkaardige feiten in Mechelen.

Messter Van Aelst, die optreedt voor Ibrahim E., ontkent alle betrokkenheid. “Mijn cliënt wordt gewoon teruggepakt omdat hij in het Mechels dossier getuigd heeft tegen de broers. Hij blijft formeel ontkennen dat hij mee in de Izegemse plantage zit.” De overige beklaagden minimaliseren hun rol in de plantage.

Voor Ibrahim E. en de Antwerpse broers vraagt de openbare aanklager een effectieve celstraf van 2 jaar. De Nederlandse vader en zoon riskeren beide 12 maanden. Voor de diefstal van elektriciteit vraagt Infrax 43.000 euro schadevergoeding.

Op 2 februari wordt het dossier verder behandeld.

(BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier