18 maanden voorwaardelijke celstraf voor ‘Tuur de visboer’ uit Langemark

Kurt S. kreeg een contactverbod met zijn ex-vrouw. (foto a-RB)
Laurens Kindt

Kurt S. uit Langemark, beter gekend als ‘Tuur de visboer’, is door de rechtbank in Ieper veroordeeld tot 18 maanden voorwaardelijke celstraf. De 46-jarige ex-zaakvoerder van vishandel De Zeespiegel gaf volgens de rechtbank de opdracht voor een strafexpeditie op zijn ex-vrouw.

De feiten dateren van eind februari vorig jaar en waren het trieste hoogtepunt van de vechtscheiding tussen Kurt S. en Liesbet ‘Lies’ G. (44), ooit het koppel achter De Zeespiegel in het centrum van Langemark. Zoals zo vaak draaide het dispuut in eerste instantie rond geld. Veel geld. Kurt S. had uit de erfenis van zijn moeder 500.000 euro gekregen. Vrij kort nadat het geld op de gemeenschappelijke rekening stond, vroeg Liesbet G. de scheiding aan, waardoor ze kon vertrekken met de helft van dat bedrag. Een flinke streep door de rekening van Kurt S., die naar eigen zeggen met lede ogen moest aanzien hoe zijn ex-vrouw grote sier maakte met het geld van zijn moeder.

Hij ging te rade bij Stefaan M. uit Deinze, die op zijn beurt twee louche figuren uit Avelgem en Menen inschakelde. Het was dit duo dat eind februari vorig jaar aanklopte bij Liesbet G. en op hardhandige wijze probeerde om de vrouw documenten te laten tekenen waarop stond dat ze afstand deed van het geld. Toen Kurt S. vernam wat de twee van plan waren, trok hij naar eigen zeggen zelf naar de woning van Lies G. om het duo te stoppen.

Niet de bedoeling

Het gerecht kon de twee vechtersbazen snel identificeren en opsluiten. Het ging om Benoit C. (35) uit Avelgem en Mayr-Ali K. (27) uit Menen, die eerder al in opspraak kwam in het criminele portiersmilieu. Ook Stefaan M. werd bij de kraag gevat, net als Kurt S. die zelf ook een tijd lang in de cel belandde. Maar niet alleen dit viertal werd vervolgd, ook Lies G. moest zich voor de rechter verantwoorden wegens belaging van Kurt S. Zo zou ze de as van zijn overleden moeder uit de urne gestrooid hebben om haar ex te pesten. Kurt S. hield voor de rechter vol dat het niet de bedoeling was om geweld te gebruiken, maar de advocaat van Mayr-Ali K. sprak dat tegen. “Larie. Mijn cliënt en zijn kompaan hebben duidelijke instructies gekregen en die ook uitgevoerd. Het slachtoffer moest en zou die papieren ondertekenen, zoveel was duidelijk”, pleitte Thomas Vandemeulebroucke. De rechter achtte alle feiten bewezen en legde Kurt S. 18 maanden voorwaardelijke celstraf op. De man kreeg een contactverbod met zijn ex-vrouw Liesbet G., behalve voor de momenten waarop hun kinderen van de ene naar de andere ouder verhuizen. Liesbet G. kreeg de gunst van de opschorting.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier