S.B. greep zijn toenmalige partner bij de keel, maar roept de wettige zelfverdediging in. Het slachtoffer zou immers hard in zijn balzak geknepen hebben.

Op 15 november 2016 belde de vrouw in paniek naar de politie. Na een hoogoplopende ruzie was ze samen met haar baby opgesloten in haar woning langs de Brieversweg in Brugge. Bovendien had S.B. als wapenliefhebber een heleboel vuurwapens in huis. Uiteindelijk gaf de verdachte zich zonder slag of stoot over.

Volgens het slachtoffer was een echtelijke ruzie heel erg uit de hand gelopen. De beklaagde deelde klappen uit en greep haar twee keer bij de keel. Zijn greep zou hij pas gelost hebben nadat ze hem had gebeten. De onderzoeksrechter stelde S.B. in verdenking van poging tot doodslag, maar liet hem vrij onder voorwaarden. Recent bleek hij in het uitgaansleven een geladen wapen en een vlindermes op zak te hebben. Daardoor belandde hij alsnog in de cel.

Het OM is van oordeel dat het oogmerk tot doden niet vaststaat en vorderde 18 maanden celstraf voor opzettelijke slagen en verwondingen. Volgens de verdediging was er echter sprake van wettige zelfverdediging. De beklaagde had onder andere een blauw oog en krabletsels. "Ze heeft ook zo hard in zijn teelballen genepen dat ze een week later nog blauw waren. Mijn cliënte wilde haar enkel afweren. Het is niet altijd de grote, brede man die de slagen heeft toegediend", aldus meester Sabrina Holvoet.

De rechter doet uitspraak op 20 oktober. Ondertussen mag S.B. wel de gevangenis terug verlaten.

S.B. greep zijn toenmalige partner bij de keel, maar roept de wettige zelfverdediging in. Het slachtoffer zou immers hard in zijn balzak geknepen hebben.Op 15 november 2016 belde de vrouw in paniek naar de politie. Na een hoogoplopende ruzie was ze samen met haar baby opgesloten in haar woning langs de Brieversweg in Brugge. Bovendien had S.B. als wapenliefhebber een heleboel vuurwapens in huis. Uiteindelijk gaf de verdachte zich zonder slag of stoot over.Volgens het slachtoffer was een echtelijke ruzie heel erg uit de hand gelopen. De beklaagde deelde klappen uit en greep haar twee keer bij de keel. Zijn greep zou hij pas gelost hebben nadat ze hem had gebeten. De onderzoeksrechter stelde S.B. in verdenking van poging tot doodslag, maar liet hem vrij onder voorwaarden. Recent bleek hij in het uitgaansleven een geladen wapen en een vlindermes op zak te hebben. Daardoor belandde hij alsnog in de cel.Het OM is van oordeel dat het oogmerk tot doden niet vaststaat en vorderde 18 maanden celstraf voor opzettelijke slagen en verwondingen. Volgens de verdediging was er echter sprake van wettige zelfverdediging. De beklaagde had onder andere een blauw oog en krabletsels. "Ze heeft ook zo hard in zijn teelballen genepen dat ze een week later nog blauw waren. Mijn cliënte wilde haar enkel afweren. Het is niet altijd de grote, brede man die de slagen heeft toegediend", aldus meester Sabrina Holvoet.De rechter doet uitspraak op 20 oktober. Ondertussen mag S.B. wel de gevangenis terug verlaten.