18 maanden gevorderd voor Bruggeling die zich aangaf na uitzending ‘Faroek’

Toen de man voor de rechter verscheen, draaide de camera. © AFr
Redactie KW

Een 34-jarige Bruggeling riskeert een effectieve gevangenisstraf van 18 maanden voor feiten van zinloos geweld in het station van Brugge. Steven V. gaf zichzelf aan bij de politie nadat de beelden van de feiten vertoond waren in het VTM-programma ‘Faroek’.

Op 1 januari 2015 ging de beklaagde in de vroege ochtend twee slachtoffers te lijf in het station van Brugge. Zo achtervolgde hij een Britse toerist en stal zijn portefeuille en iPhone. Een ander slachtoffer schopte hij na een korte achtervolging vol in zijn gezicht. Eind maart werden de beelden uitgezonden in het opsporingsprogramma ‘Faroek’, waarna de verdachte zich meldde bij de spoorwegpolitie.

“Een eenmalige blackout”

De verdediging legde uit dat Steven V. zich eigenlijk niets meer van de feiten kan herinneren. Die bewuste nacht had de Bruggeling toevallig zijn broers terug ontmoet, wat ontaardde in een stevige zuippartij. Meester Stijn Leliaert merkte op dat V. zich nochtans herpakt heeft na zijn vorige veroordelingen. “De feiten zijn een eenmalige blackout. Mijn cliënt heeft ondertussen vast werk als schilder en een vaste relatie. Niemand heeft baat bij een effectieve celstraf.” De advocaat van de beklaagde stelde een werkstraf voor.

Eind maart werden de beelden uitgezonden in het opsporingsprogramma 'Faroek'.
Eind maart werden de beelden uitgezonden in het opsporingsprogramma ‘Faroek’.© VTM

Opvallend genoeg werd Steven V. voor, tijdens en na de zitting op de voet gevolgd door een cameraploeg. De Bruggeling werkt immers mee aan een tv-reportage over het dossier.

De rechter doet uitspraak op 8 februari.

(Belga)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.