In het Franse onderzoek kwam een zekere R.P. in het vizier van de speurders. De Franse speurders ontdekten dat hij regelmatig een bezoekje bracht aan de toenmalige woning van Johnny G. in Wervik. In september 2016 werd bij een huiszoeking in Wervik inderdaad 38 gram speed aangetroffen. In totaal zou de beklaagde 5,5 kilogram speed geleverd hebben aan zijn Noord-Franse kameraad.

Volgens de verdediging baseert het openbaar ministerie zich enkel op de verklaring van de vriendin van R.P., die over elf leveringen van telkens 500 gram sprak. "Maar P. is zijn leverancier, niet omgekeerd", pleitte meester Bram Vercouter. De beklaagde zou maandelijks 25 of 50 gram gekocht hebben om zelf te gebruiken. Voor het dealen vroeg de verdediging dus tevergeefs de vrijspraak. Voor drugsbezit werd aangedrongen op een straf met uitstel, gekoppeld aan voorwaarden. Johnny G. zou ondertussen al afgekickt zijn.

Bij de start van het proces wierp meester Vercouter ook een procedureel probleem op. Het Franse dossier werd gevoegd aan het Belgische dossier, maar werd slechts deels naar het Nederlands vertaald. Volgens de advocaat moest dat dossier wel degelijk volledig vertaald worden. Op dat verzoek ging de rechter dus niet in.

(BELGA)

In het Franse onderzoek kwam een zekere R.P. in het vizier van de speurders. De Franse speurders ontdekten dat hij regelmatig een bezoekje bracht aan de toenmalige woning van Johnny G. in Wervik. In september 2016 werd bij een huiszoeking in Wervik inderdaad 38 gram speed aangetroffen. In totaal zou de beklaagde 5,5 kilogram speed geleverd hebben aan zijn Noord-Franse kameraad.Volgens de verdediging baseert het openbaar ministerie zich enkel op de verklaring van de vriendin van R.P., die over elf leveringen van telkens 500 gram sprak. "Maar P. is zijn leverancier, niet omgekeerd", pleitte meester Bram Vercouter. De beklaagde zou maandelijks 25 of 50 gram gekocht hebben om zelf te gebruiken. Voor het dealen vroeg de verdediging dus tevergeefs de vrijspraak. Voor drugsbezit werd aangedrongen op een straf met uitstel, gekoppeld aan voorwaarden. Johnny G. zou ondertussen al afgekickt zijn.Bij de start van het proces wierp meester Vercouter ook een procedureel probleem op. Het Franse dossier werd gevoegd aan het Belgische dossier, maar werd slechts deels naar het Nederlands vertaald. Volgens de advocaat moest dat dossier wel degelijk volledig vertaald worden. Op dat verzoek ging de rechter dus niet in.(BELGA)