Op 5 december 2019 nam de beklaagde in Oostende de trein richting Eupen. In het station van Brugge werd de spoorwegpolitie al verwittigd omdat D. met geen stokken wakker te krijgen was. De transmigrant bleek in het bezit van spullen die hij eerder die nacht in Oostende had buitgemaakt.

In totaal kon de Libiër gelinkt worden aan drie diefstallen uit voertuigen. Bij een van die feiten sloeg hij bovendien een ruit van de wagen in. Op die manier maakte D. onder andere enkele rugzakken en laptops buit, maar bijvoorbeeld ook twee paar damesschoenen en een damesjas. Daarnaast was de beklaagde ook in het bezit van een gsm die hij op 4 december op de parking van KV Oostende gevonden had. Ten slotte deed hij een betaling van 60 euro met een gestolen bankkaart.

Op het proces hekelde het parket de houding van rondtrekkende transmigranten. "Ze tonen geen enkel respect voor het land waar ze verblijven. Dat gedrag veroorzaakt een groot onveiligheidsgevoel." Het OM vorderde 18 maanden effectieve celstraf.

De beklaagde bleef volhouden dat hij alle spullen voor een prikje kocht van Arabische jongeren in Oostende. De verdediging pleitte dat de man al vijf jaar in Europa verblijft, maar zich nooit eerder heeft misdragen. Af en toe deed hij wel een poging om de oversteek naar het Verenigd Koninkrijk te maken.

(Belga)

Op 5 december 2019 nam de beklaagde in Oostende de trein richting Eupen. In het station van Brugge werd de spoorwegpolitie al verwittigd omdat D. met geen stokken wakker te krijgen was. De transmigrant bleek in het bezit van spullen die hij eerder die nacht in Oostende had buitgemaakt. In totaal kon de Libiër gelinkt worden aan drie diefstallen uit voertuigen. Bij een van die feiten sloeg hij bovendien een ruit van de wagen in. Op die manier maakte D. onder andere enkele rugzakken en laptops buit, maar bijvoorbeeld ook twee paar damesschoenen en een damesjas. Daarnaast was de beklaagde ook in het bezit van een gsm die hij op 4 december op de parking van KV Oostende gevonden had. Ten slotte deed hij een betaling van 60 euro met een gestolen bankkaart. Op het proces hekelde het parket de houding van rondtrekkende transmigranten. "Ze tonen geen enkel respect voor het land waar ze verblijven. Dat gedrag veroorzaakt een groot onveiligheidsgevoel." Het OM vorderde 18 maanden effectieve celstraf. De beklaagde bleef volhouden dat hij alle spullen voor een prikje kocht van Arabische jongeren in Oostende. De verdediging pleitte dat de man al vijf jaar in Europa verblijft, maar zich nooit eerder heeft misdragen. Af en toe deed hij wel een poging om de oversteek naar het Verenigd Koninkrijk te maken.(Belga)