https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

18 maanden cel voor Fransen die klanten beroven in tabaksshop

© JH
Redactie KW

Twee Fransen hebben elk 18 maanden cel gekregen voor verschillende gewelddadige diefstallen bij tabaksshops in Adinkerke.

De 36-jarige R.B. en de 39-jarige J.D., beiden uit Calais, staken verscheidene keren de grens over om toe te slaan aan de tabaksshops in Adinkerke. Ze gingen altijd op dezelfde manier te werk. Ze bleven wat staan dralen op de parking of aan de ingang van de winkel maar stonden in werkelijkheid op wacht tot klanten buiten kwamen die grote hoeveelheden tabak hadden gekocht.

“Vervolgens gingen ze naar klanten die net tabak hadden gekocht om die te beroven”, sprak de procureur. “Sommige klanten kregen een duw of werden de rookwaren uit hun handen getrokken. Bij nog anderen stalen ze de tabak vlug uit de auto nadat de klanten die hadden opgeborgen. En bij een koppel braken ze binnen in de auto toen de klanten na aankoop een wandeling gingen maken.”

Het duo sloeg toe op 15 en 27 november 2017, 10 december 2017 en 21 januari 2018. In totaal konden ze zo voor meer dan 2.000 euro aan tabak stelen. Zelf verkochten ze de tabak verder aan truckers aan een verlaagde prijs om zo zelf geld binnen te krijgen waarmee ze drugs konden kopen. De twee mannen werden bij verstek veroordeeld want ze daagden niet op voor hun proces. Er stelde zich niemand burgerlijke partij want vrijwel alle slachtoffers zijn zelf uit Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk of een ander land in het buitenland. (JH)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.