18 maanden cel voor diefstal met geweld op kusttram

© iStock
Redactie KW

De man die op 16 juni een diefstal met geweld pleegde op de kusttram in Koksijde, is door de Veurnse strafrechter veroordeeld tot 18 maanden cel en 1.200 euro boete. De dader stal de rugzak van een tramreiziger nadat hij in zijn gezicht trapte. De politie kon hem kort na de feiten arresteren.

De dader van de diefstal met geweld op de kusttram is een 42-jarige Mauritaniër die al 12 jaar in België woont. Aan de politie verklaarde de man dat hij zelf in het water was geduwd in Oostende en met een kletsnat pak de tram nam richting Koksijde, waar hij verblijft.

Hij was echter in slaap gevallen op de tram en kwam uit in het eindstation in De Panne. Hij besloot om te blijven zitten en terug te keren naar Koksijde, waar hij onder invloed van alcohol de rugzak van een andere tramreiziger stal. Toen die hem betrapte en vroeg wat de bedoeling was, gaf de Mauritaniër hem een schop in het gezicht. De tweede schop kon het slachtoffer nog afweren.

Lang strafregister

Sindsdien zit de beklaagde in voorhechtenis, ook gezien hij al meerdere feiten op zijn kerfstok heeft. “We zijn dit grondig beu. Op uw strafregister zie ik veroordelingen voor slagen en verwondingen, diefstal met geweld, diefstal met braak en meer. De eerste veroordeling kreeg u al in 2010 en acht maanden geleden werd u nog veroordeeld in Brugge“, was de strafrechter niet mals.

“U bent hier in een nieuw vaderland, maar hoort zich ook te gedragen. Hoe denkt u ooit een leven op te bouwen, laat staan aanvaard te worden? Is dit de manier waarop u zich zal integreren in de maatschappij?”, aldus de rechter op het proces.

De advocaat van de beklaagde vroeg een werkstraf, maar daar ging de rechter niet op in. Kane R. werd veroordeeld tot 18 maanden cel en 1.200 euro boete. De man moet ook 200 euro aan het fonds voor slachtoffers van geweldsdelicten betalen.

(BB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier