De procureur legde uit dat D.V. en V.L. lange tijd een knipperlichtrelatie onderhielden. Op 6 april 2018 bleef de man zijn ex-vriendin telefonisch lastigvallen. Daarom werd hij de levieten gelezen door een vriend van L., maar dat had een averechts effect. D.V. sloeg zijn vriendin, waardoor ze zelfs met haar gezicht tegen de gevel van een woning belandde.

V.L. keerde terug naar huis, waar ze opgevangen werd door een buurman. De beklaagde trapte echter de voordeur en de deur van haar appartement in. De buurman werd onmiddellijk in een wurggreep genomen en moest een hamerslag afweren. V. probeerde ook zijn ex-vriendin te slaan met de hamer, maar zij kon zich gelukkig achter een matras verschuilen. De procureur merkte op dat de beklaagde bovendien al meermaals veroordeeld werd voor geweldplegingen.

De beklaagde had naar eigen zeggen een volledige fles Grand Marnier gedronken. Volgens de verdediging kan hij zich daardoor amper iets herinneren van de feiten. "Die hamer had hij waarschijnlijk mee om de deur in te slaan, maar van een oogmerk tot doden was geen sprake", aldus meester Silke Brutin. De advocate vroeg om de feiten van poging doodslag te herkwalificeren naar opzettelijke slagen en verwondingen.

Ondertussen zou de beklaagde Antabuse nemen om zijn drankprobleem aan te pakken. In die omstandigheden vroeg de verdediging een straf onder voorwaarden, maar V. was zelf niet aanwezig op de zitting. De rechter wil de Tieltenaar zelf kunnen horen, waardoor de zaak op 6 juni zal voortgezet worden.

(BELGA)

De procureur legde uit dat D.V. en V.L. lange tijd een knipperlichtrelatie onderhielden. Op 6 april 2018 bleef de man zijn ex-vriendin telefonisch lastigvallen. Daarom werd hij de levieten gelezen door een vriend van L., maar dat had een averechts effect. D.V. sloeg zijn vriendin, waardoor ze zelfs met haar gezicht tegen de gevel van een woning belandde.V.L. keerde terug naar huis, waar ze opgevangen werd door een buurman. De beklaagde trapte echter de voordeur en de deur van haar appartement in. De buurman werd onmiddellijk in een wurggreep genomen en moest een hamerslag afweren. V. probeerde ook zijn ex-vriendin te slaan met de hamer, maar zij kon zich gelukkig achter een matras verschuilen. De procureur merkte op dat de beklaagde bovendien al meermaals veroordeeld werd voor geweldplegingen.De beklaagde had naar eigen zeggen een volledige fles Grand Marnier gedronken. Volgens de verdediging kan hij zich daardoor amper iets herinneren van de feiten. "Die hamer had hij waarschijnlijk mee om de deur in te slaan, maar van een oogmerk tot doden was geen sprake", aldus meester Silke Brutin. De advocate vroeg om de feiten van poging doodslag te herkwalificeren naar opzettelijke slagen en verwondingen.Ondertussen zou de beklaagde Antabuse nemen om zijn drankprobleem aan te pakken. In die omstandigheden vroeg de verdediging een straf onder voorwaarden, maar V. was zelf niet aanwezig op de zitting. De rechter wil de Tieltenaar zelf kunnen horen, waardoor de zaak op 6 juni zal voortgezet worden.(BELGA)