Op 19 maart 2017 maakten Brandon R. (25) en Thomas M. (21) bij slachthuis Planquette acht bakken van elk ongeveer 30 kilogram vlees buit. Onderweg bleek de kalfsfilet pur toch niet allemaal in hun gestolen wagen te passen. Eén van de bakken kalfsvlees werd daarom gedumpt langs de E403.

Ondertussen had de vrouw van de eigenaar op de camerabeelden een ex-werknemer als dader herkend. De eigenaar reed naar de woning van R. in Moeskroen, waarop een achtervolging ontstond. Na een crash even voorbij de Franse grens wisten de dieven te voet te ontkomen.

Later werden ze gepakt en legden ze toch bekentenissen af. Brandon R. beweerde dat zijn vorige werkgever hem nog ruim 1.500 euro loon in het zwart moest uitbetalen. Hij had naar eigen zeggen eerst de bedoeling om geld te stelen en besloot pas ter plaatse om vlees mee te nemen. "Hij dacht dat vlees dan aan ongeveer de helft van de prijs te kunnen doorverkopen", aldus meester Mélanie Sevenant.

De verdediging plaatste vooral vraagtekens bij de vordering van de burgerlijke partij. Meester Nicolaas Vinckier noemde een schadevergoeding van 19.000 euro nochtans logisch. "Andere bakken lagen gewoon verspreid over het terrein, ook dat vlees was natuurlijk niet meer geschikt voor consumptie." Voor de vernielingen tijdens de feiten werd 10.000 euro schadevergoeding gevraagd.

De rechter doet uitspraak op 20 december.

(Belga)

Op 19 maart 2017 maakten Brandon R. (25) en Thomas M. (21) bij slachthuis Planquette acht bakken van elk ongeveer 30 kilogram vlees buit. Onderweg bleek de kalfsfilet pur toch niet allemaal in hun gestolen wagen te passen. Eén van de bakken kalfsvlees werd daarom gedumpt langs de E403.Ondertussen had de vrouw van de eigenaar op de camerabeelden een ex-werknemer als dader herkend. De eigenaar reed naar de woning van R. in Moeskroen, waarop een achtervolging ontstond. Na een crash even voorbij de Franse grens wisten de dieven te voet te ontkomen.Later werden ze gepakt en legden ze toch bekentenissen af. Brandon R. beweerde dat zijn vorige werkgever hem nog ruim 1.500 euro loon in het zwart moest uitbetalen. Hij had naar eigen zeggen eerst de bedoeling om geld te stelen en besloot pas ter plaatse om vlees mee te nemen. "Hij dacht dat vlees dan aan ongeveer de helft van de prijs te kunnen doorverkopen", aldus meester Mélanie Sevenant.De verdediging plaatste vooral vraagtekens bij de vordering van de burgerlijke partij. Meester Nicolaas Vinckier noemde een schadevergoeding van 19.000 euro nochtans logisch. "Andere bakken lagen gewoon verspreid over het terrein, ook dat vlees was natuurlijk niet meer geschikt voor consumptie." Voor de vernielingen tijdens de feiten werd 10.000 euro schadevergoeding gevraagd.De rechter doet uitspraak op 20 december.(Belga)