Op 11 mei hield de Brugse politie een gerichte actie tegen gauwdieven. Tijdens de actie kregen de speurders het verdacht gedrag van een viertal mensen in de gaten. Bovendien kwam op dat moment een melding van een gauwdiefstal binnen. De politie kon zelf vaststellen hoe Constantin G. (47) de lege portefeuille van een Amerikaanse toerist weggooide.

In totaal bleken de Roemenen die dag in aanmerking te komen voor vijf feiten. Ze opereerden steeds aan de Dijver en aan het Minnewaterpark. Ook aan gauwdiefstallen op 10 mei en 1 mei konden ze gelinkt worden. De bende had het vooral gemunt op portefeuilles van de toeristen, maar maakte ook een gsm buit.

De advocaten van Ionut C. (30) en Somna P. (27) pleitten dat het echtpaar kampte met financiële problemen, onder andere door de lage lonen in hun thuisland. Voor Constantin G. en Ioana-Nela P. (46) werd door de verdediging een gelijkaardig beeld geschetst. De beklaagden zitten sinds de feiten in voorhechtenis, maar hopen op een straf met uitstel.

De rechter doet uitspraak op 24 september.

(BELGA)

Op 11 mei hield de Brugse politie een gerichte actie tegen gauwdieven. Tijdens de actie kregen de speurders het verdacht gedrag van een viertal mensen in de gaten. Bovendien kwam op dat moment een melding van een gauwdiefstal binnen. De politie kon zelf vaststellen hoe Constantin G. (47) de lege portefeuille van een Amerikaanse toerist weggooide.In totaal bleken de Roemenen die dag in aanmerking te komen voor vijf feiten. Ze opereerden steeds aan de Dijver en aan het Minnewaterpark. Ook aan gauwdiefstallen op 10 mei en 1 mei konden ze gelinkt worden. De bende had het vooral gemunt op portefeuilles van de toeristen, maar maakte ook een gsm buit.De advocaten van Ionut C. (30) en Somna P. (27) pleitten dat het echtpaar kampte met financiële problemen, onder andere door de lage lonen in hun thuisland. Voor Constantin G. en Ioana-Nela P. (46) werd door de verdediging een gelijkaardig beeld geschetst. De beklaagden zitten sinds de feiten in voorhechtenis, maar hopen op een straf met uitstel.De rechter doet uitspraak op 24 september.(BELGA)