18-jarige in elkaar geslagen na school

© Getty Images/iStockphoto
Laurens Kindt

Een 18-jarige Desselgemnaar is dinsdagavond na schooltijd in elkaar geslagen door een vierkoppige jongerenbende. Het incident gebeurde na schooltijd aan de Heilige Familiekerk in Waregem.

Het is de vader van de jongeman die het verhaal deelt op sociale media. Volgens de vader gaat het om puur zinloos geweld. “Die vier gasten hebben onze zoon achtervolgd van aan zijn school, het VIBSO in de Toekomststraat, tot aan de kerk. Daar hebben ze hem geslagen tot hij op de grond viel”, vertelt de moeder van de jongen. Daarmee was de nachtmerrie voor de 18-jarige jongen echter nog niet voorbij. “Terwijl A. op de grond lag, hebben ze hem nog geschopt en gestampt. Pas toen de bende zag dat er mensen de politie aan het bellen waren, zijn ze opgehouden en weggevlucht”, klinkt het.

De jongen spendeerde de hele dinsdagavond op de spoedafdeling van het ziekenhuis. “Hij staat vol blauwe plekken. De dokters zagen bovendien nog iets in zijn hoofd dat onrustwekkend is. Vrijdag moet A. daarvoor onder de scanner. Deze week gaat hij in ieder geval niet meer naar school. Vanaf volgende week zullen mijn man of ik hem brengen en afhalen. We willen hem niet meer alleen laten. Hij krijgt ook bedreigingen vanuit die bende en gedraagt zich sinds de feiten zeer angstig. Hij is totaal niet meer op zijn gemak”, zegt de moeder.

De jongeman diende woensdagochtend klacht in bij de politie in Waregem. “Dinsdag had de politie ons nog gezegd dat we eens goed moeten nadenken of we wel klacht willen indienen, omdat er mogelijk represailles zouden kunnen komen. Dat vinden wij een rare redenering. Als je iets fout doet, moet je daarvoor gestraft worden. Zinloos geweld kunnen we toch niet zomaar toelaten?”, vraagt de moeder zich af. De politiezone Mira bevestigt dat er klacht werd ingediend door het slachtoffer. “Dat was op zich zelfs niet nodig omdat we sowieso opgeroepen werden voor het incident. Dan geven we daar altijd gevolg aan. De zaak wordt dus in ieder geval verder onderzocht”, klinkt het. Eén van de daders zou eerder al betrokken geweest zijn bij een steekpartij in Kortrijk.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier