18 jaar cel voor ontvoering en misbruik rugzaktoeriste uit Heule

In Zuid-Australië is een 54-jarige man, die begin 2017 een 24-jarige rugzaktoeriste uit Heule ontvoerde en misbruikte, veroordeeld tot een celstraf van 18 jaar. Dat melden Australische media.

© GF

Begin 2017 trok de jonge vrouw -24 toen- op reis door Australië. Op een lokale zoekertjessite had het meisje een advertentie geplaatst om een werkplaats in de landbouw te vinden. Bedoeling was wat geld te verdienen om dan later haar trektocht verder te kunnen zetten.

Een zekere Gene Charles Bristow (54) reageerde onder een valse naam en in Murray Bridge vlakbij Adelaide, kwam het tot een ontmoeting. De twintiger stapte in een rode pick-up maar werd plots door de man van haar vrijheid beroofd, gevangen gehouden en misbruikt in een varkensstal.

Noodberichtjes

In een onbewaakt moment kon ze zich losmaken en via een laptop noodberichtjes sturen – “Gekidnapt, ben bang, kettingen kunnen losmaken, durf niet weglopen, is ver, rode pick-up” – waardoor er een zoektocht vanuit België en in Australië startte. Ongeveer 24 uren later kon het meisje teruggevonden worden. Toen de Australische politie de zoekactie startte, maakte de Australische boer zijn slachtoffer los en bracht haar terug naar Murray Bridge, waar hij haar incheckte in een motel.

De rechter kende weinig genade voor Bristow. “Het is onmogelijk om je voor te stellen hoe alleen en kapot het meisje zich gevoeld moet hebben terwijl je haar vernederde en afbrak in een land dat vreemd voor haar was”, richtte ze zich tot Bristow.

Het was de moed, de vindingrijkheid en het praktisch denken van de jonge vrouw die er voor zorgden dat ze kon ontsnappen. Ze was voor ze je leerde kennen een extraverte en avontuurlijke vrouw, die de wereld rondreisde en van het leven genoot. Door jou heeft ze nu het gevoel dat ze anderen niet meer kan vertrouwen.” Bristow toonde geen berouw en bleef steeds alles ontkennen. Door de straf kan hij ten vroegste in 2029 de gevangenis verlaten.

(LSi)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.