15 maanden celstraf voor Westendenaar die aanzet tot ontucht

Een 68-jarige man uit Westende heeft in de Brugse rechtbank vijftien maanden effectieve celstraf gekregen omdat hij vier minderjarige meisjes betaalde om hun onderbroek te laten zakken. De rechter beval zijn onmiddellijke aanhouding.

De rechter doet uitspraak op 10 november. © Getty Images

Tussen 6 oktober 2018 en 10 maart 2019 benaderde Jean-Marie H. in zwaar beschonken toestand en op klaarlichte dag in totaal vier minderjarige meisjes in Westende-Bad. In de buurt van het strand of een speelpleintje vroeg hij de kinderen, die op het moment van de feiten tussen 11 en 16 jaar oud waren, of ze tegen betaling hun onderbroek wilden laten zakken. De meisjes gingen evenwel niet in op zijn vraag. Ze liepen weg of een getuige kwam tussenbeide.

Dronken

H. liep in het verleden al talrijke veroordelingen op voor openbare dronkenschap. Ten aanzien van de vier meisjes werd hij vervolgd wegens aanranding en aanzetten tot ontucht, maar voor dat eerste sprak de rechter hem vrij.

Voor het aanzetten tot ontucht kreeg H. vijftien maanden effectieve celstraf. Omdat de man zijn kat stuurde naar het proces beval de rechter zijn onmiddellijke aanhouding. Aan twee meisjes en hun ouders moet H. in totaal 1.500 euro morele schadevergoeding betalen. (AFr)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.