15 maanden cel voor vrouw die spoedarts en politiecommissaris sloeg

Een 52-jarige vrouw uit Rixensart in Waals-Brabant is door de Brugse strafrechter veroordeeld tot 15 maanden effectieve gevangenisstraf voor slagen en verwondingen, weerspannigheid en smaad. Ana B. deelde een vuistslag uit aan een spoedarts en aan een politiecommissaris.

R.M. ging eind 2016 tot bekentenissen over.

Op 1 januari 2017 vierde de beklaagde de start van het nieuwe jaar in Oostende. In de loop van de nacht voelde ze zich niet lekker, waarop ze onder invloed van alcohol naar het ziekenhuis trok. Daar schopte de vrouw herrie, omdat ze vond dat ze niet snel genoeg geholpen werd. Uiteindelijk deelde ze zelfs een vuistslag uit aan de spoedarts.

Ana B. bleef in de buurt rondhangen en werd opgepakt door de politie. Ook in het politiebureau bleef de beklaagde voor problemen zorgen. Een politiecommissaris werd door de vrouw getrakteerd op een vuistslag.

Ten slotte moest B. zich ook verantwoorden voor smaad in de zomer van 2017. Na een ongeval in dronken toestand in Rixensart weigerde ze een ademtest af te leggen. De politieagenten kregen een hele reeks verwijten zoals ‘sale flic’ en ‘connard’ naar hun hoofd geslingerd.

Ook tijdens het requisitoir van de procureur kon de beklaagde zich een jaar geleden niet bedwingen. Ze bleef hem onderbreken, waarop de rechter haar uit de zaal liet zetten. Bij het verlaten van de zaal bleef de vrouw herhalen dat de procureur alleen maar leugens vertelde en dat iedereen in de rechtbank gek was.

De verdediging legde uit dat de vrouw aan zware psychische en fysieke problemen lijdt. De rechter stelde een gerechtspsychiater aan om te onderzoeken of de beklaagde toerekeningsvatbaar is. Volgens de deskundige is de vrouw wel degelijk verantwoordelijk voor haar daden, waardoor de procureur ook begin september 15 maanden effectieve celstraf vorderde.

Ana B. blijft de schuld bij de slachtoffers leggen. “Ik ben gechoqueerd dat openbare diensten zich zo gedragen, ik ben in de rug aangevallen”, zei ze.

(BELGA)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.