15 maanden cel voor man die meisjes vroeg om voor geld hun slipje te laten zakken

Een 68-jarige Westendenaar is door de Brugse correctionele rechtbank bij verstek veroordeeld tot 15 maanden effectieve gevangenisstraf voor aanzetten tot ontucht. Jean-Marie H. vroeg aan jonge meisjes of ze in ruil voor geld hun onderbroek wilden laten zakken.

© Getty Images

Op 6 oktober 2018 werden twee vriendinnetjes van elf en twaalf jaar oud op een speelplein in Westende-Bad aangesproken door de beklaagde. H. vroeg vlakaf of ze voor geld hun slip naar beneden wilden doen. “Gelukkig is het niet verder gegaan, maar de meisjes zijn nog zeer onder de indruk van wat er gebeurd is”, pleitte hun advocaat Frederick Spaey.

Een gelijkaardig incident deed zich op 17 juni 2018 voor met een 13-jarig meisje. Ten slotte werd ook een meisje van 16 op 10 maart 2019 het slachtoffer van de oneerbare voorstellen van de Westendenaar.

Openbare dronkenschap

Het openbaar ministerie legde uit dat Jean-Marie H. op het strand of op het speelplein steeds dezelfde modus operandi toepaste. “Dit is een man die seksueel op de loer ligt om zijn slag te slaan”, aldus procureur Lode Vandaele. Voor zedenfeiten kwam de beklaagde nog niet met het gerecht in aanraking, maar hij loopt wel regelmatig tegen de lamp voor openbare dronkenschap. De Westendenaar liet verstek gaan, waardoor voorwaarden om aan zijn alcoholprobleem te werken niet tot de mogelijkheden behoorden. Het parket eiste een effectieve gevangenisstraf.

De rechtbank oordeelde dat van aanranding geen sprake was, maar veroordeelde Jean-Marie H. voor aanzetten tot ontucht tot 15 maanden effectieve gevangenisstraf. Aan de slachtoffers moet hij in totaal 1.500 euro schadevergoeding betalen. Zijn onmiddellijke aanhouding werd bevolen.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.