15 jaar cel voor doodslag op Romy

Laurens Kindt

Het hof van assisen van de provincie West-Vlaanderen heeft Bennet Demeulenaere veroordeeld tot 15 jaar cel voor de doodslag op zijn babydochtertje Romy.

In de motivering hield de jury rekening met drie verzachtende omstandigheden: de zwakke sociale achtergrond van de beschuldigde, zijn relatief gunstig strafverleden en zijn oprechte betrachting om zijn middelengebruik te bestrijden. Anderzijds wijst de jury op de ernst van de feiten. “De beschuldigde heeft op een gewelddadige wijze de vijf weken oude baby Romy om het leven gebracht. In plaats van voor haar te zorgen, is hij zich te buiten gegaan aan dodelijke agressie. Dit getuigt van zijn agressieve ingesteldheid, zelfs tegenover een weerloze baby. De straf moet hem weerhouden om nog zulke feiten te plegen en om de maatschappij te beschermen”, klonk het in het arrest.

Door het arrest komt Bennet Demeulenaere binnen drie jaar al in aanmerking om voorwaardelijk vrijgelaten te worden. De man zit al sinds de dag na de feiten, op Nieuwjaar 2018, in de cel. “De straf biedt u nog enig perspectief. Als u hard werkt aan uw reintegratie en aan uw gezondheid zal u nog altijd een jonge man zijn als u de gevangenis kan verlaten. Het zal op dat moment zijn dat u zich eindelijk eens als een volwassene zal kunnen gedragen. Ik hoop dat u daar echt zult aan werken”, gaf voorzitter Willem De Pauw de beschuldigde nog mee.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier