Op 13 maart liepen Mirian K. (41), Giorgi B. (44) en Juba B. (34) tegen de lamp na een winkeldiefstal in Carrefour Market in Zwevezele, een deelgemeente van Wingene. De beklaagden maakten vier pakken scheermesjes buit.

Bovendien bleek uit camerabeelden dat de Georgische bende op 5 maart al zes flessen alcoholische drank zou gestolen hebben. Volgens de zaakvoerder waren er zelfs 38 flessen verdwenen, maar daar werden ze dus niet voor vervolgd.

De beklaagden ontkenden dat er sprake was van bendevorming. Zo zou Giorgi B. de scheermesjes op eigen houtje gestolen hebben, zonder zijn kameraden in te lichten. Volgens de verdediging had het drietal de avond voor hun arrestatie een stevig feestje in Brussel. Naar eigen zeggen reden ze met hun kater domweg naar Wingene. Hun advocaten vroegen om een straf met uitstel, met uitzondering van de voorhechtenis van ondertussen zeven maanden.

De rechter plaatste grote vraagtekens bij het vreemde verhaal van de beklaagden. "Ik krijg hier elke week Georgiërs die uit dommigheid scheermesjes stelen. Het is dan nog telkens voor eigen gebruik, terwijl de meesten een baard hebben", klonk het scherp.

Op 6 november stelt de burgerlijke partij haar vordering. De uitspraak is voorzien op 20 november.

(Belga)

Op 13 maart liepen Mirian K. (41), Giorgi B. (44) en Juba B. (34) tegen de lamp na een winkeldiefstal in Carrefour Market in Zwevezele, een deelgemeente van Wingene. De beklaagden maakten vier pakken scheermesjes buit. Bovendien bleek uit camerabeelden dat de Georgische bende op 5 maart al zes flessen alcoholische drank zou gestolen hebben. Volgens de zaakvoerder waren er zelfs 38 flessen verdwenen, maar daar werden ze dus niet voor vervolgd. De beklaagden ontkenden dat er sprake was van bendevorming. Zo zou Giorgi B. de scheermesjes op eigen houtje gestolen hebben, zonder zijn kameraden in te lichten. Volgens de verdediging had het drietal de avond voor hun arrestatie een stevig feestje in Brussel. Naar eigen zeggen reden ze met hun kater domweg naar Wingene. Hun advocaten vroegen om een straf met uitstel, met uitzondering van de voorhechtenis van ondertussen zeven maanden. De rechter plaatste grote vraagtekens bij het vreemde verhaal van de beklaagden. "Ik krijg hier elke week Georgiërs die uit dommigheid scheermesjes stelen. Het is dan nog telkens voor eigen gebruik, terwijl de meesten een baard hebben", klonk het scherp. Op 6 november stelt de burgerlijke partij haar vordering. De uitspraak is voorzien op 20 november.(Belga)